ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі росіяни видають учням перших класів брошуру про воєнних злочинців

Російські окупанти почали роздавати учням перших класів Маріуполя канцелярію із символікою РФ, а також брошуру з розповідями про воєнних злочинців, які воюють проти України.

Відповідні фото опублікувала в телеграмі-каналі пресслужба Маріупольської міської ради.

Там зазначили, що вчителі-колаборанти, які працюють за російським нормативами, завдають великої психологічної травми дітям та шкодять їхньому моральному здоров'ю.

"Після деокупації в школах залишаться тільки ті вчителі, які обрали українське майбутнє. І ми прикладемо всіх зусиль для повернення таких викладачів у місто. Ті, хто мають проросійські погляди, будуть позбавленні можливості працювати в маріупольських школах. Вчителі, для яких гідність, честь та любов до України мають реальне значення, – тільки вони будуть мати право для виховання майбутніх поколінь маріупольців", – цитує пресслужба міського голову Маріуполя Вадима Бойченка.

Нагадаємо, співробітники СБУ повідомили про підозру 18 освітянам-колаборантам, які допомагають окупантам русифікувати заклади освіти на Донеччині. Крім того, у серпні росіяни вивезли українських підлітків з окупованих територій до російського міста Пенза: з 11 до 18 серпня там тривали "військово-патріотичні збори" у таборі "Гвардієць". 

Як повідомляв ІМІ, росіяни планують до кінця року завезти до бібліотек тимчасово окупованих територій понад 165 тисяч примірників пропагандистської літератури.

На початку липня 2023 року співробітники ФСБ Росії вилучили в Маріуполі понад 1,5 тис. примірників української літератури. А в березні 2023 року Центр національного спротиву повідомив, що РФ виділяє 360 млн рублів для знищення українських бібліотек на окупованих територіях.

Росіяни продовжують завозити свою пропагандистську літературу до бібліотек на тимчасово окупованих територіях, зокрема до бібліотек на захопленій частині Запоріжжя.

Liked the article?
Help us be even more cool!