ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві викрили псевдо-журналістів з Криму, які приїхали знімати Шуфрича

17.10.2014, 14:45

17 жовтня у Миколаєві під час того, як активісти проукраїнських організації та партій чекали біля готелю «Олександрівський» народного депутата Нестора Шуфрича, представники місцевих ЗМІ викрили журналістку та оператора, які знімали подію, представляючись кореспондентами місцевого телеканалу «Март», але насправді ними не являючись. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

Так, журналісти разом з активістами запитали дівчину та хлопця, який телеканал вони представляють, на що ті відповіли, що вони працюють на телеканал «Март». Журналістка цього телеканалу Марина Михайловська, яка дійсно працює на каналі і яка була присутньою при цьому, заявила, що таких журналістів в них немає.

Тоді активісти почали вимагати невідомих показати їх посвідчення: виявилось, що у дівчини було посвідчення Національної спілки журналістів на ім’я Комишової Ірини Олексіївни, а у хлопця-оператора – посвідчення телеканалу «1+1» на ім’я Андрія Захоцького. Присутня на місці подій журналістка «1+1» Ольга Параскун одразу зазначила, що це – посвідчення старого зразка, але оператор з таким прізвищем дійсно працював раніше в корпункті телеканалу в Автономній республіці Крим. Але сказати, що в Миколаєві спіймали саме його, а не іншу людину з його посвідченням, Параскун сказати не змогла, бо вже не пам’ятає як виглядає реальний Андрій Захоцький.

В результаті журналісти та активісти покликали співробітників міліції, які забрали невідомих журналістів з Криму до Центрального райвідділку міліції для пояснення обставин події. На питання журналістів, для кого вони знімали відео в Миколаєві, ні хлопець, ні дівчина відповісти так і не змогли.

Як зазначає кореспондент ІМІ, миколаївські журналісти засвідчили, що тиждень тому вони бачили цю «знімальну групу» на засіданнях окружної виборчої комісії №128 в Миколаєві та на головній вулиці міста, коли вони робили опитування людей з приводу передвиборчої кампанії, коли представлялись співробітниками телеканалу «Київська русь».

Liked the article?
Help us be even more cool!