ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У прикордонні Чернігівщини оголосили конкурс на FM-мовлення

16.10.2023, 11:00
Павло Пущенко
Фото – mariupolrada.gov.ua
Фото – mariupolrada.gov.ua

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголоcила конкурс на отримання ліцензій на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах у прикордонні Чернігівської області та в Чернігові.

Про це в коментарі ІМІ зазначила Ірина Сенченко, представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області.

За її словами, в умовах воєнного стану та активізації ворожої пропаганди проти України питання інформаційної безпеки надзвичайно актуально постало для прикордонної Чернігівської області.

Фото – Нацрада

“Адже ми регіон, де ділянка державного кордону становить майже 500 км, з яких половина межує з нашим ворогом Росією, інша половина – його союзник Білорусь. Саме тому одним з найактуальніших питань інформаційної безпеки для області залишається іноземне мовлення на прикордонних територіях, де, на жаль, багато років моніторинги фіксують ворожий контент. Національна рада з початку повномасштабного вторгнення фіксує пропаганду, аналізує, передає до відповідних структур”, – зазначила Ірина Сенченко.

Також вона повідомила, що певний час регулятор не міг проводити конкурси через обмеження воєнного часу і лише нещодавно Національній раді дозволили це робити.

“Це саме ті частоти, над якими я довгий час працювала, щоб “закрити” потребу у вітчизняному мовленні на прикордонних територіях. Чотири частоти прораховані в населених пунктах на самому кордоні. Селище Грем’яч – на самому кордоні з Росією, Новгород-Сіверська громада, а Добрянка, Замглай і Замглай – це населені пункти, що безпосередньо межують з Білоруссю. Саме тому важливо, щоб знайшлися охочі йти на конкурси й за результатами ми мали український контент на самісінькій межі з ворогами”, – додала Ірина Сенченко.

Нагадаємо, по Чернігівській області виставлено на конкурс п’ять частот. За умовами ліцензії мовлення має бути 24 години на добу.

Liked the article?
Help us be even more cool!