ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська влада повідомила про смерть Олексія Навального

Фото – DW
Фото – DW

Управління Федеральної служби виконання покарань Росії заявило про смерть політика Олексія Навального, який був в опозиції до режиму Володимира Путіна.

Про це пишуть російські медіа ВВС, Север Реалиита “Медуза” з посиланням на місцеве управління Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП).

Там повідомили, що Навальний під час прогулянки 16 лютого відчув себе погано і знепритомнів. 

“У виправній колонії №3 засуджений Навальний О. О. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши”, – повідомила служба виконання покарань.

Також у службі покарань стверджують, що Навальному викликали медиків, але реанімація не допомогла.

Олексій Навальний перебував у виправній колонії №3 в Ямало-Ненецькому автономному округу.

Російські медіа пишуть з посиланням на пов'язаний із силовиками телеграм-канал, а також пропагандистський телеканал RT, що в Навального відірвався тромб.

Скарг на здоров'я від Навального не надходило, заявили у регіональній громадській наглядовій комісії.

Адвокат Олексія Навального Леонід Соловйов заявив “Новій газеті”, що нічого не коментує згідно з рішенням сім'ї.

“Зараз розбираємося. Адвокат в Олексія був у середу (14 лютого. – Ред.). Все тоді було нормально”, – сказав він.

Водночас команда Навального повідомила, що немає поки жодних підтверджень про його смерть. 

“ФСВП в Ямало-Ненецькому округу поширює новину про смерть Олексія Навального у ВК-3. Жодних підтверджень цього в нас поки що немає. Адвокат Олексія зараз вилітає до Харпа. Щойно в нас буде якась інформація, ми її повідомимо”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 лютого речниця політика Кіра Ярмиш повідомляла, що Навального у 27-й раз за час ув'язнення відправили до штрафного ізолятора (ШІЗО).

Олексію Навальному було 47 років.

Що відомо про справу Навального

Олексія Навального ув'язнили в січні 2021 року, коли він повернувся до Росії з Німеччини, де проходив лікування після отруєння “Новичком”. 

У березні 2022 року суд засудив Навального до дев'яти років колонії загального режиму, звинувативши його в шахрайстві під час збирання донатів та “неповагу” до суду. Він відбував покарання у виправній колонії суворого режиму №6 у селищі Мелехове Коврівського району Владимирської області. 

У серпні 2023 року Навального засудили до 19 років колонії особливого режиму в справі щодо організації “екстремістської спільноти”. За цим вироком його мали етапувати до іншої установи.

У грудні 2023 року Олексія Навального доставили до колонії в Ямало-Ненецькому автономному округу. Він перебував у виправній колонії особливого режиму №3 у селищі Харп за Полярним колом.

Навального відправляли до ШІЗО 27 разів від початку ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!