ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Швейцарії скасували концерт російської оперної співачки Нетребко

Анна Нетребко. Фото – російське пропагандистське видання РИА Новости

У Швейцарії скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня в місті Люцерн.

Концерт скасували на вимогу уряду однойменного кантону, повідомляє Укрінформ із посиланням на швейцарський мовник Swissinfo.

Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Нетребко, заявили, що думки щодо політичної позиції солістки залишаються суперечливими. 

Офіційно причиною скасування концерту стала близькість виступу до міжнародної мирної конференції щодо України, яка має відбутися 15–16 червня поряд з Люцерном.

Тому кантональна та муніципальна влада попросила KKL скасувати концерт у зв'язку з підвищеним ризиком порушення громадського порядку. Уряд кантону Люцерн, зокрема, попередив про можливі заворушення та протести в місті, “які можуть поставити під загрозу безпеку населення”.

Міністр освіти та культури кантону Люцерн Армін Хартманн пояснив, що в листі на адресу концертної зали KKL уряд кантону висловив “недвозначне очікування”, що концерт за участю Нетребко буде скасований.

Зараз менеджмент російської співачки заявляє, що в березні 2022 року, після вторгнення Росії в Україну, Нетребко зробила кілька заяв, “у яких виступила проти війни та закликала до миру в Україні… і вона не поверталася до Росії”. Із 2006 року Нетребко мешкає в Австрії, маючи як російське, так і австрійське громадянство. У червні та серпні в неї заплановано виступи в Мілані, Вероні (Італія), Лінці (Австрія) та Мадриді (Іспанія).

Найближчий виступ Нетребко заплановано на 4 травня на Травневому фестивалі у Вісбадені (ФРН). Як розповіли Укрінформу активісти групи Arts Against Aggression, виступ російської співачки супроводжуватиметься акцією протесту. Під час нього демонстранти вшанують пам'ять українських артистів, убитих унаслідок російської агресії.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну виступи Нетребко, яка раніше позувала з “прапором ДНР”, у футболці з написом “На Берлін”, а також з Путіним, скасували у багатьох театрах у всьому світі. У своїй заяві від березня 2022 року Нетребко дійсно заявила, що “категорично засуджує війну”, але не згадала, хто її розв’язав і хто є агресором.

Глобальний саміт миру – міжнародна конференція щодо України, яка відбудеться у Швейцарії 15–16 червня на рівні лідерів країн – учасників Української формули миру.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2023 року в Празі скасували концерт російської та австрійської оперної співачки Анни Нетребко.

Народна артистка Росії, оперна співачка Анна Нетребко живе у Відні, де є солісткою Віденської опери. У Росії Нетребко 2012 року була зареєстрована як довірена особа Володимира Путіна в його передвиборчій кампанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!