ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сімферополі люди у камуфляжній формі затримали журналістів Чорноморської ТРК

11.04.2014, 17:23

11 квітня у Сімферополі чоловіки у камуфляжній формі зі значками РФ затримали знімальну групу Чорноморської телерадіокомпанії, яка вела відеозйомку. Про це ІМІ повідомила виконуюча обов’язки президента Чорноморської ТРК Людмила Журавльова.

Як розповіла Журавльова, невідомі затримали журналістку Дарину Каширину та оператора Олексія Русскіх на залізничному вокзалі, де знімальна група очікувала приїзду героїв сюжету. Знімальна група очікувала потяг та знімала навкруги, щоб була картинка для сюжету.

Проте, зазначила Журавльова, коли це побачили люди у камуфляжній формі, вони затримали знімальну групу і утримували до її приїзду.

“Вони (нападники - ред.) почали питати, що ви тут знімаєте, затримали, без керівництва (телерадіокомпанії - ред.) не відпускали. Вони почали казати - “ви зняли, віддайте матеріал”, - розповіла Журавльова. При цьому вона додала, що чоловіки вимагали від журналістів акредитації, щоб познімати на вокзалі, а міліціонери взагалі зазначили, що це режимний об’єкт.

Проте фізичної сили до знімальної групи люди у камуфляжній формі не застосовували.

“Їх (Каширину та Русскіх - ред.) не били, їм сказали віддати камеру. Сили до них не застосовували. В мене намагалися вирвати сумку з карткою для камери та саму камеру, один мене схопив, інший тримав”, - розповіла Журавльова.

Відеокамеру журналістам повернули, але лише в обмін на флеш-карту.

“Згодом підійшов чоловік, який представився людиною Аксьонова. Сказав, що у них наказ вилучити камеру. Я сказала їм телефонуйте Аксьонову, вони набрали номер, я поговорила з чоловіком, який попросив віддати картку на предмет інформації... Ми домовились, що ми віддаємо карту, а вони нам відеокамеру”, - розповіла Журавльова.

Міліція, яка за всім спостерігала, зауважила Журавльова, бездіяла.

Знімальній групі вдалося зафіксувати на камеру мобільного телефону розмову Журавльової з тими, хто перешкоджав журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!