ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Волинській ОДА журналістів не пустили на зустріч громади з посадовцями

31.01.2020, 16:33
Фото – volyn24.com
Фото – volyn24.com

У Волинській обласній держадміністрації невідомий чоловік не пустив 30 січня знімальну групу “Суспільне.Волинь” до приміщення, де відбувалася зустріч громади Заріччя з посадовцями ОДА.

Про це представниці ІМІ у Волинській області повідомив журналіст “Суспільне.Волинь” Петро Юровчик.

За словами журналіста, він не зміг зайти в кабінет, де відбувалось обговорення, бо впустили лише кілька представників громади. Громада Заріччя приїхала до Волинської ОДА, щоб висловити свою незгоду щодо її приєднання до міста Володимир-Волинський. 

“Приїхали люди із Заріччя. Вони проти приєднання до міста Володимира-Волинського. Ми були разом, зустріли радників голови Волинської ОДА в коридорі. Запрошували тільки їх. Вони сказали, що ні, ми з журналістами. Потім було вирішено, що орієнтовно п’ять-шість людей зайде. Зайшло 10 людей. Нам сказали, що після наради ми вам прокоментуємо. Вони потім прокоментували. Зустріч була до години часу”, – розповів журналіст.

За словами Петра Юровчика, у поліцію він не звертався щодо перешкоджання професійній діяльності, адже коментарі отримати вдалося.

Як повідомила представниці ІМІ радниця керівника патронатної служби Волинської ОДА Оксана Прокопчук-Мовяк, конфлікту зі ЗМІ не було. Делегацію із Заріччя зупинили і попросили визначитись із представниками, зачинили двері й вислухали, з чим люди приїхали.

“Журналістів запросили представники громади, щоб не було гри на камери, а конструктивна розмова, під час якої б учасники не відволікалися на ЗМІ і чули одне одного. За підсумками розмови всі надали коментарі журналісту Суспільного”, – зазначила вона.

Керівниця відділу інформаційної політики Волинської ОДА Каріна Мариневич розповіла, що це було не приймання громадян, а просто прийшли активісти Зарічанської ОТГ й хотіли дізнатися про приєднання громади, висловити свою думку щодо цього.

“Їх приймали радники. Це була не заборона (знімати відео журналісту. – Авт.), а прохання “Давайте без зйомки”. Журналіста попросили, і він перестав знімати. Ніякої такої заборони і скандалу не було. Згодом вони поспілкувалися і надали коментарі журналістам, які були”, – зазначила Каріна Мариневич.

Оксана Прокопчук-Мовяк після публікації новини повідомила представниці ІМІ у Волинській області, що журналістів не було в кабінеті на обговоренні, оскільки вони туди не заходили. Також журналістам ніхто не говорив, щоб вони не знімали. За її словами, журналісти не просились на ту нараду.

Liked the article?
Help us be even more cool!