ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська журналістка Марічка Паплаускайте потрапила під ракетний обстріл у Херсоні

Фото – фейсбук Марічка Паплаускайте
Фото – фейсбук Марічка Паплаускайте

Головна редакторка Reporters Марічка Паплаускайте ввечері 26 грудня потрапила під ракетний і артилерійський обстріл росіян у Херсоні. Про це вона розповіла у Facebook.

“Я приїхала в Херсон зранку, тим самим потягом, чотири вагони якого росіяни знищили ввечері. Провела день у компанії начальниці вокзалу – відважної пані Алли, про яку писатиму в книзі. Тривоги в Херсоні лунають одна за одною. Ми нарахували пʼять чи шість протягом дня. Щоразу за сигналом, а то і перед ним чулися все ближчі вибухи. Кілька разів ми спускалися в підвал”, – написала вона.

За її словами, обстріл вокзалу балістичними ракетами та з артилерії почався за 45 хвилин до відправлення, коли пасажири вже перебували на території та готувалися до посадки.

“Ми збігли в укриття, коли сталося перше влучання. Такого гучного вибуху я досі не чула: зі стелі підвалу сипалося, стіни рухалися. Пасажири встигли сховатися у підвалі теж. І ми сиділи там всі разом наступні півтори години і рахували наступні прильоти. Двох поліцейських, яких поранило уламками, коли вони допомагали пасажирам сховатися, перевʼязали. Був ще іноземний волонтер, судячи з усього, зі зламаним ребром, але він просив на нього не зважати і просто важко дихав, стікаючи потом. Згодом медики допомогли як могли і йому. Один поліцейський, якого я не бачила, на жаль, загинув”, – написала журналістка.

Вона також додала, що потяг, який потрапив під обстріл, завдяки роботі працівників Укрзалізниці, прибув сьогодні, 27 грудня, до Києва рівно о 7:20, як і мав. 

Нагадаємо, 26 грудня ввечері росіяни влучили по території херсонського вокзалу балістичною ракетою та одночасно обстріляли вокзал і територію навколо “градами” та з артилерії. На момент обстрілу на вокзалі перебувало 140 людей. Один поліцейський загинув, пʼятеро людей отримали поранення. 

Марічка Паплаускайте ще в червні 2023 року повідомила, що йде у творчу відпустку, щоб написати книгу про Укрзалізницю.

Liked the article?
Help us be even more cool!