ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ізюмі затримали директорку “російської пошти”, яка під час окупації розсилала пропаганду РФ

29.05.2023, 17:22
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України затримала в Ізюмі (Харківська область) працівницю одного з відділень Укрпошти, яка під час окупації розсилала пропагандистські російські видання. Про це повідомляє СБУ у телеграм-каналі.

Як зазначає спецслужба, 43-річна жінка після захоплення міста підтримала російських загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю. Окупаційна влада запропонувала їй очолити створене місцеве відділення “Роспошти”. Жінка через пошту організувала розсилку пропагандистських видань РФ до місцевих жителів. Серед них – “Комсомольская правда” і “Харьков Z”.

“Також примірники окупаційних газет примусово роздавали згідно з “рознарядкою” прямо у поштовому відділені. У цих “виданнях” російські автори виправдовували збройну агресію РФ, дискредитували Сили оборони і закликали людей підтримати загарбників”, - йдеться у повідомленні.

Після звільнення міста фігурантка змінила адресу проживання, номер мобільного телефону, намагаючись уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч.6 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

 

Фото - СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!