ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі двом блогерам, які поширювали у соцмережах локації військових, повідомили про підозру

Колаж ІМІ, фото - СБУ та 048.ua
Колаж ІМІ, фото - СБУ та 048.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру двом блогерам з Одеси, які поширювали у соцмережах інформацію про дислокацію підрозділів Сил оборони на території регіону.

Про це повідомило Управління СБУ в Одеській області.

За даними слідства, один з блогерів здійснив несанкціоновану відеозйомку роботи української ППО під час однієї з нічних масованих атак росіян на Одесу. Заборонений контент він виклав на власній Instagram-сторінці та на Youtube-акаунті. В описі під відео він вказав точний час та місце зйомки. Тим самим він міг розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної ППО, зазначає СБУ.

Інший блогер особисто відзняв відео розташування оборонного об’єкту, на якому несли службу підрозділи Нацгвардії і Нацполіції України. Потім отриманий відеофайл він розмістив на власній ТікТок-сторінці з прив’язкою до геолокації. Свої дії він пояснював бажанням “наростити” аудиторію.

СБУ встановила місцезнаходження обох фігурантів та провела у них обшуки. Під час чого виявила мобільні телефони, які вони використовували для фіксації позицій підрозділів Сил оборони і подальшого поширення відзнятих відео.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч.2 ст.114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань). Їм загрожує до 8 років ув'язнення.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру ТікТок-блогерці, яка закликала бомбити Львів.

Liked the article?
Help us be even more cool!