ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі затримали російського інформатора, який збирав дані про розміщення ППО

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала в Одесі російського інформатора, який збирав розвіддані про розміщення систем ППО на Одещині. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, для пошуку геолокацій він регулярно об’їжджав область, а також “втемну” випитував відповідні відомості у своїх знайомих.

Крім того, фігурант звернувся до адміністратора одного з прокремлівських телеграм-каналів, який поширює дані про переміщення Сил оборони України. Для отримання розвідінформації одесит намагався “зламати” телефон своєї знайомої – української військової, чоловік якої є комбатом-артилеристом ЗСУ на східному фронті. 

Фото СБУ

За даними слідства, жінка приїхала до Одеси з Краматорська, щоб провідати своїх близьких, і тимчасово зупинилась у знайомих. Дізнавшись, що вона служить у ЗСУ, фігурант чекав від спецслужб РФ інструкцію, як зламати гаджет захисниці. Однак СБУ його викрила своєчасно і запобігла таким намірам.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Фігуранта взяли під варту, йому загрожує до восьми років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!