ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В одному з військових містечок Житомирщині транслювали заборонені російські канали – СБУ

20.05.2022, 18:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Житомирщині СБУ заблокувала діяльність незаконної кабельної мережі, яка ретранслювала російські та білоруські телеканали.

Про це повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

Канали транслювалися в одному з військових містечок області, серед споживачів “телепродукції” – сім’ї військовослужбовців.

За даними слідства, місцевий електрик налаштував спеціальне обладнання і програмне забезпечення для ретрансляції охочим “пакета каналів”. До цього переліку входили як розблоковані українські платні канали, так і заборонені в Україні пропагандистські телеканали РБ та рф. Серед них – НТВ, ОРТ, россия1, россия24 тощо.

З початком повномасштабного вторгнення рф до України місцеві жителі змусили “власника незаконної кабельної мережі” заблокувати ретрансляцію антиукраїнських телеканалів та звернулися до СБУ для проведення належної перевірки.

Під час обшуків правоохоронці вилучили: спеціальне телекомунікаційне обладнання (зокрема, супутникові ресивери, тюнери, суматори та підсилювачі сигналів тощо), списки “абонентів” незаконної кабельної мережі, інші докази, що підтверджують протиправну діяльність фігуранта кримінального провадження.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!