ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заарештували двох медійників за звинуваченням у співпраці з фондом Навального

Сергій Карелін, Костянтин Габов. Фото – Associated Press, "Эхо", колаж ІМІ

У Росії заарештували на два місяці двох медійників, Костянтина Габова і Сергія Кареліна, за звинуваченням у роботі на Фонд боротьби з корупцією (заснований Олексієм Навальним. – Ред.), який в РФ визнаний екстремістською організацією, повідомляє Associated Press.

Як зазначає видання, і Габов, і Карелін заперечують звинувачення. За російськими законами, їм обом загрожує щонайменше два роки позбавлення волі й максимум шість років за нібито “участь в екстремістській організації”.

Журналістам закидають підготовку матеріалів для YouTube-каналу Фонду боротьби з корупцією.

Як пише Associated Press із посиланням на пресслужбу суду, Габов є продюсером-фрилансером, який працював на кілька організацій, зокрема Reuters. Reuters не коментує рішення суду.

41-річного Кареліна, який крім російського має громадянство Ізраїлю, російські силовики затримали 26 квітня ввечері в Мурманській області (Росія).

Він працював у низці видань, зокрема в The Associated Press. Також був оператором німецького медіа Deutsche Welle, поки Кремль не заборонив виданню працювати в Росії в лютому 2022 року.

“Associated Press дуже стурбована затриманням російського відеожурналіста Сергія Кареліна”, йдеться в заяві AP.

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня в російському Хабаровську місцевого журналіста Сергія Мінгазова затримали за репост публікації про події в українському місті Буча в телеграм-каналі “Хабаровська Мінгазета”. Мінгазов пише для видань Forbes та “Амурський бульвар”, а також веде кілька новинних телеграм-каналів. Раніше він також співпрацював з “Відомостями”, “Комерсантом”, ТАСС, “Комсомольською правдою”.

Liked the article?
Help us be even more cool!