ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні мовитимуть 15 нових телерадіоорганізацій за підсумками конкурсів, проведених Нацрадою

22.12.2021, 15:50

15 нових телерадіоорганізацій мовитимуть в інформаційному просторі України за підсумками конкурсів, які провела Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у 2021 році.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Загалом у 2021 році було визначено переможців у трьох конкурсах на радіомовлення і одному конкурсі на цифрове телебачення. За результатами у телерадіоінформаційному просторі країни з’явилося 15 нових мовників. Також регулятор цьогоріч оголосив ще три конкурси на телевізійне цифрове і радіомовлення, які розглядатимуться вже наступного року.

У 2021 році для розвитку радіомовлення були проведені три конкурси з використанням 186 частот FM-діапазону і однієї частоти УКХ-діапазону.

На перший конкурс були виставлені 55 частотних присвоєнь для розвитку загальнонаціональних мереж, його переможцем став Суспільний мовник. На другий конкурс запропонували 109 частотних присвоєнь для розвитку радіомовлення всіх територіальних категорій. Третій конкурс був тільки для розвитку місцевого мовлення. Було визначено переможців на 155 частотних присвоєннях.

За результатами трьох конкурсів 84 частоти отримала Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), зокрема радіопрограми Українського радіо, Радіо “Промінь” і Радіо “Культура”. 

16 частот отримали п'ять загальнонаціональних мовників, сім частот FM-діапазону і одну УКХ-частоту отримали чотири регіональні компанії. 29 частот додатково отримали 15 місцевих компаній, і 10 частот отримали дев'ять нових компаній.

Конкурс на цифрове ефірне мовлення, підсумки якого підбито наприкінці жовтня, пропонував частоти в 43 населених пунктах 17 областей України. Він дав змогу визначити 37 переможців, серед яких 18 телерадіоорганізацій, що здійснюють аналогове мовлення, дев'ять регіональних і чотири місцеві телерадіоорганізації, шість нових місцевих телерадіоорганізацій.

Як повідомляв ІМІ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 22 грудня ухвалила рішення про оголошення конкурсу для розвитку місцевого радіомовлення у зв’язку з наявністю вільних радіоканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!