ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відкрито справу за фактом російського обстрілу, унаслідок якого було поранено журналіста Радіо Свобода

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом російського обстрілу, унаслідок якого під час ведення професійної діяльності поранення отримав журналіст Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Дмитро Євчин.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора. 

Провадження відкрито за процесуального керівництва Пологівської окружної прокуратури Запорізької області за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Триває слідство.

Як повідомляв ІМІ, журналіст Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Дмитро Євчин отримав поранення в Запорізькій області 17 січня внаслідок російського артилерійського обстрілу. Росіяни завдали ураження по людині, яка була в жилеті з написом “PRESS”, повідомив 10 армійський корпус.

“В сучасній війні вогонь артилерії без коригування з безпілотного літального апарата майже ніколи не відкривається, тож армія РФ завдала ураження по людині, у якої на бронежилеті нанесено яскравий напис “PRESS”, що має гарантувати знаходження її власника під захистом міжнародного гуманітарного права. Але російську окупаційну армію жодні міжнародні договори від скоєння злочинів не зупиняють”, – зазначили військові.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і десять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 548 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!