ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Військові хочуть перевірити журналіста "Полтавщини" на співпрацю з ворогом після його статті

20.10.2023, 14:17
Надія Кучер
Микола Лисогор. Фото – фейсбук Миколи Лисогора
Микола Лисогор. Фото – фейсбук Миколи Лисогора

Полтавська окрема бригада територіальної оборони планує звернутися до правоохоронців щодо перевірки журналіста онлайн-видання “Полтавщина” Миколи Лисогора на співпрацю з ворогом. 

Про це 116 окрема бригада Сил ТрО ЗСУ повідомила на своїй фейсбук-сторінці, відреагувавши на його публікацію про розслідування справи щодо ймовірної корупції на закупівлі житлових модулів для військових. 

Військові вважають маніпулятивним розслідування журналіста “ДБР підозрює посадовців Полтавської облради та 116-ї бригади ТРО у розкраданні коштів на закупівлі житлових модулів”, яке було опубліковане 17 жовтня на сайті “Полтавщини”.

“В той час, коли 116 окрема бригада Сил ТрО ЗСУ в повному складі на чолі з командуванням вдало виконує бойові задачі на найгарячіших ділянках Донеччини, стримує ворога, щоб він завтра не розгулював Полтавою, опубліковується безфактажне “журналістське розслідування” щодо розкрадання коштів посадовцями бригади на закупівлі житлових модулів. ДБР справді проводить службове розслідування. Але є “але” – посадовці бригади проходять свідками в цій справі, до можливого розкрадання коштів – не причетні. Публікація, яку було розміщено на інтернет-виданні, є маніпулятивним матеріалом. Автор статті не запросив коментар від бригади. Розуміємо, що якщо заголовок не “тригерить”, то користувач не буде читати далі. Та це більше схоже на те, що заголовок до публікації підібрав ChatGPТ”, – заявила бригада. 

Крім того, Полтавська окрема бригада територіальної оборони вважає, що матеріал був розміщений з метою викликати недовіру суспільства до військового командування 116 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ. 

Військові вимагають публічного спростування інформації про “причетність посадовців 116 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ до розкрадання коштів”. 

“Публікація свідчить, що журналіст, який розмістив “матеріал-викриття”, підіграє своїми діями ворогу. Будемо звертатися до правоохоронних органів з метою перевірки журналіста на співпрацю з ворогом. Адже це вже не перший матеріал, розміщений ним у контексті паплюження військових”, – заявила бригада.

Полтавська представниця ІМІ в коментарях під дописом попросила надати коментар щодо ситуації та надати посилання на матеріали “Полтавщини”, які, на думку бригади, “паплюжать військових”. Проте замість відповіді адміністратори сторінки вимкнули можливість коментування. Представниця ІМІ звернулася з інформаційним запитом до командування Полтавської окремої бригади територіальної оборони.

На статтю також відреагував голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. У своєму телеграм-каналі він назвав текст “Полтавщини” маніпулятивним, оскільки видання використало фрази “керівництво облради”, замість “посадовці облради”. Також він натякнув, що варто більше дізнатися про громадську організацію “Європейський культурний центр”, яка скерувала до ДБР заяву, за якою й відбувається зараз розслідування.

“Ні до мене, ні до моєї пресслужби ніхто з “Полтавщини” не звертався за коментарем із цієї теми перед виходом матеріалу”, – написав Олександр Біленький.

У коментарі представниці ІМІ журналіст Микола Лисогор сказав, що головна претензія до журналістів у тому, що не взяли коментар у посадовців бригади, а вони в справі начебто проходять як свідки, а не як підозрювані. Проте, за словами Лисогора, ніхто з тих, хто звинувачує журналістів, не говорить про суть ситуації.

“Пресслужба 116 бригади опублікувала пост, у якому звинуватила журналістів “Полтавщини” в роботі на ворога. Коли цю публікацію почали коментувати журналісти, коментарі відключили, але пост не видалили. Основа закуплених модулів – великі морські контейнери. Але область заплатила за них як за нові, а за фактом вони виявилися перефарбованими беушними. Це видно навіть на фото, де чиновники фотографуються перед контейнерами. На цю закупівлю з бюджету було витрачено майже 25 млн грн”, – сказав Лисогор.

Liked the article?
Help us be even more cool!