ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницьке медіа ввійшло до 25 прозорих та надійних медіа в рейтингу NewsGuard

Фото – i-vin.info
Фото – i-vin.info

Вінницьке видання I-VIN.INFO є єдиним серед місцевих видань, яке отримало рейтинг за протоколом JTI (Journalism Trust Initiative − Ініціативи журналістської довіри), повідомляється на сайті медіа.

Загалом ретельну перевірку на прозорість та надійність від міжнародних організацій нещодавно пройшли перші 25 українських новинних медіа. Серед них: “Українська правда”, Суспільне, “Новинарня”, “Хмарочос”, Громадське, “Шо Там”, “Детектор медіа” та інші. 

Всі 25 медіа виконали умови Надзвичайного протоколу JTI “Репортерів без кордонів”, вперше впровадженого в Україні в партнерстві з NewsGuard, який також оцінив їх на предмет достовірності.

“Навіть під час війни ці оцінки доводять, що найкращі журналістські стандарти можуть бути дотримані. Громадське, Tvoemisto.tv, “Полтавська хвиля”, “Детектор медіа”, “The Village Україна”, Kyiv Post та суспільний мовник України “Суспільне” є одними з перших бенефіціарів цього кризового механізму реагування”, – зазначила міжнародна організація “Репортери без кордонів”.

“Ці початкові рейтинги доводять стійкість українських медіа, – сказав Чайн Лаббе, віцепрезидент відділу партнерства та керівний редактор у Європі NewsGuard, який керував протоколом надзвичайних ситуацій для NewsGuard. – Багато українських ЗМІ, від місцевих вебсайтів новин до національних ЗМІ, продемонстрували високі стандарти журналістики, незважаючи на жахливі обставини як з точки зору скорочення доходів, так і операційних труднощів. Це доводить, що можна підтримувати найвищі стандарти навіть у найважчі часи й що стандарти мають значення”.

Ініціатива журналістської довіри (Journalism Trust Initiative − JTI) − це міжнародний стандарт для видавців новин, започаткований з ініціативи “Репортерів без кордонів” і розроблений 130 міжнародними експертами як стандарт ISO. Він охоплює загальновизнані та узгоджені критерії досконалості для ідентичності та прозорості медіа, а також для професійних стандартів та механізмів підзвітності, які регулюють виробництво новин. Офіційний довідковий документ норм був опублікований у грудні 2019 року Європейським комітетом зі стандартизації (CEN) як CEN Workshop Agreement (CWA) 17493.

Як повідомляв ІМІ, улітку 2023 року Громадське радіо отримало оцінку NewsGuard, що надає рейтинги довіри та детальні описи для тисяч новинних та інформаційних вебсайтів.

Протокол дій у надзвичайних ситуаціях JTI на базі NewsGuard запустила Ініціатива журналістської довіри (JTI), міжнародний стандарт журналістики, ініційований базованою в Парижі неприбутковою організацією “Репортери без кордонів”.

NewsGuard заснували в березні 2018 року медіапідприємець і відзначений нагородами журналіст Стівен Брілл та колишній видавець Wall Street Journal Гордон Кровіц. Він надає прозорі інструменти для протидії дезінформації для читачів, брендів і демократій.

Liked the article?
Help us be even more cool!