ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинську газету "Вісник+К" оштрафували на понад 2 млн грн за рекламу азартних ігор (уточнено)

07.03.2024, 13:52
Мая Голуб
Фото – porady.org.ua
Фото – porady.org.ua

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) оштрафувала волинську друковану газету “Вісник+К” на суму 2,13 млн грн через рекламу азартних ігор.

Про це повідомляє регіональна представниця Інституту масової інформації, якій пресслужба комісії підтвердила, що санкція стосується газети “Вісник+К”. 

КРАІЛ вперше оштрафувала видання за порушення законодавства про рекламу.

Як встановила комісія за результатами розгляду справи, “суб’єкт господарювання розповсюджував рекламу азартних ігор із порушенням вимог щодо заборони діяльності з рекламування азартних ігор, організація і проведення яких здійснюється без ліцензії на право провадження відповідного виду діяльності, передбаченої частиною сьомою статті 22-1 Закону України “Про рекламу”.

Представниці ІМІ не вдалось отримати коментар головного редактора газети “Вісник+К” Євгена Хотимчука.

Про відмову в коментарі написало видання “Медіамейкер”: “Шеф-редактор Євген Хотимчук “Вісник+К” відмовився від коментарів, але зазначив: “Такий штраф направлений на знищення видання”.

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зазначив, що реклама азартних ігор у друкованих медіа, крім спеціалізованих видань, присвячених азартним іграм, є забороненою.

За його словами, у цьому разі порушенням можна вважати розміщення будь-якого матеріалу рекламного змісту щодо азартних ігор не залежно від наявності рекламної позначки.

“Розмір штрафу в 2 130 000 грн (300 мінімальних зарплат) установлено відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 59 Закону “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор”. Зокрема, для розповсюджувачів реклами, які порушують вимоги щодо заборони розміщення або розповсюдження реклами азартних ігор та/або організаторів азартних ігор, знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими провадиться діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор”, – пояснив юрист ІМІ.

За даними YouControl, засновником всеукраїнської газети ПП “ВІСНИК+К” є Хотимчук Євген Якович. Головний офіс редакції розташований у Луцьку.

Уточнення стосується коментаря юриста і стосується виду медіа – саме у друкованих медіа заборонено рекламу азартних ігор.

Liked the article?
Help us be even more cool!