ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин: Невисока якість телемарафону спонукає до пошуку альтернативних джерел інформації

Фото - фейсбук Ярослава Юрчишина
Фото - фейсбук Ярослава Юрчишина

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що через невисоку якість телемарафону “Єдині новини” люди шукають альтернативні джерела інформації, тому часто потрапляють на анонімні Telegram-канали, які легко маніпулюють даними.

Про це він сказав в ефірі Громадського радіо.

За словами нардепа, якість телемарафону слід підвищувати. Водночас, вважає він, телемарафон “вирішив питання щодо викривленої подачі інформації про війну та бойові дії”.

“Якщо він буде виконувати свою функцію, тобто бути суспільним механізмом доступу українців до інформації, буде збалансоване подання, яке базується не на оцінках експертів, а на фактах… якщо вдасться весь марафон проводити таким чином, то він має зміст. Якщо ж ні, то глядачі підуть в анонімні Telegram-канали, шукаючи оперативну інформацію, втрачаючи офіційну інформацію. Тоді телемарафон не виконуватиме свої функції, через що виникатиме питання про його доцільність; треба буде думати, що з ним робити”, – сказав Юрчишин.

Також нардеп підкреслив, що телемарафон забезпечив захист інформаційного простору, але тепер слід думати про підвищення якості інформаційного забезпечення.

“Власне, через невисоку якість люди починають шукати альтернативні джерела інформації, йдуть, на жаль, в анонімні Telegram-канали, в яких дуже легко маніпулювати. Через це ми можемо мати ризик, що російська пропаганда буде проходити саме через ці анонімні канали”, – додав голова комітету.

Як повідомляв ІМІ, 9 грудня Верховна Рада призначила нардепа від фракції “Голос” Ярослава Юрчишина головою Комітету з питань свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!