ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За держзраду судитимуть Шарія та ексочільника поліції Вінниччини через роботу на ФСБ РФ

Фото – Ліга
Фото – Ліга

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо прокремлівського блогера Анатолія Шарія та ексочільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Їм інкриміновано державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, вони вели підривну діяльність проти України на виконання завдань ФСБ РФ.

Так, Шарій, який з 2019 року проживає в Іспанії, організовує звідти піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Слідство встановило, що Шевцов, який із 2018 року перебуває в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби. Він залучив Шарія до співпраці з ФСБ РФ. Блогер погодився на пропозицію виконувати завдання спецслужби. 

“Спільники створювали політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту. Про виконану роботу обвинувачені звітували своєму куратору з ФСБ РФ”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними слідства, Шевцов надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані проти України. Для цього користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня 2023 року СБУ повідомила про нову підозру прокремлівському блогеру Анатолію Шарію, який за завданням ФСБ Росії робив постановні відео з допитів українських полонених. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб).

У 2021 році СБУ оголосила про підозру Анатолію Шарію в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (“Державна зрада”) та ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”).

4 травня 2022 року в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді. Суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд.

Liked the article?
Help us be even more cool!