ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За допомогою фішингової атаки у вінницьких медійників вкрали Facebook-сторінку

Фото – BAOMOI.COM
Фото – BAOMOI.COM

Невідомі зламали Facebook-сторінку громадської організації “Автомайдан Вінниччина”, яка була також сторінкою заснованого нею медіа “ДеПитати”.

Про це повідомив представник ІМІ у Вінницькій області.

Протягом кількох тижнів адміністратори сторінки марно намагаються відновити доступ. Як заявили в самій організації, техпідтримка соцмережі “почала розслідування щодо сторінки”, але досі жодних зрушень, тобто повернення сторінки адміністраторам, не відбулось.

Тому вінницькі медійники та активісти створили нову Facebook-сторінку, а також повідомили, що окрім “релокації” сторінки в соцмережі планують і змінити домен медіа.

“Після наших журналістських розслідувань, викривальних та критичних матеріалів на інформаційні ресурси громадської організації почалися фішингові атаки. І врешті нашу фб-сторінку зламали. Але ми продовжуємо працювати”, – йдеться в повідомленні.

Водночас медійники зазначили, що продовжують реалізовувати історичні та екологічні проєкти в інтересах громади, а також “триває боротьба з незаконними забудовами, що знищують зелені зони та історичні ареали”.

Наразі на новій Facebook-сторінці “Автомайдану” всього 140 підписників, в кількадесят разів менше, ніж було на вкраденій сторінці.

Нагадаємо, про масову навалу зловмисників, метою яких є атака на українські медіа, також повідомляв і ІМІ: “В останні тижні нам у приватні повідомлення сторінки відрами сиплеться фішинг, який прикидається службою підтримки Meta. Українською і англійською мовами. Тепер почали писати ще й російською”.

Liked the article?
Help us be even more cool!