ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За колабораційну діяльність судитимуть вінничанку, яка працює в "Вечерней Москве"

30.06.2023, 15:11
Фото – vin.gp.gov.ua
Фото – vin.gp.gov.ua

Вінницька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 39-річної уродженки Вінниці за обвинуваченням у веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляється на сайті облпрокуратури.

Досудове розслідування встановило, що обвинувачена від 2014 року проживає в Москві та на сьогодні працює заступницею головного редактора видання “Вечерняя Москва”.

До 2022 року та після повномасштабного вторгнення РФ на територію України фігурантка виготовляла та публікувала матеріали, спрямовані на підтримку держави-агресора в російсько-українській війні. Після 24 лютого 2022 року кремлівську пропаганду почала транслювати також у своєму авторському блозі на сайті “Вечерней Москвы”.

“З-поміж іншого авторка опублікувала інтерв’ю з депутатом держдуми РФ та з військовослужбовцем ПВК “Вагнер”, які називають території Донеччини й Луганщини “исторически русскими”, а інші окуповані регіони України – “присоединившимися к России”, – йдеться в повідомленні. 

Як зазначає прокуратура, лінгвістична експертиза підтвердила протиправний зміст публікацій, їхню спрямованість на підтримку Росії як держави агресора, її збройних формувань та окупаційної адміністрації.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Протиправна діяльність громадянки стороною обвинувачення документувалася за процедурою in absentia (спецпроцедура досудового розслідування та судового розгляду за відсутності обвинуваченого).

Як повідомляв ІМІ, у квітні СБУ оголосила підозру в колабораційній діяльності колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті, яка зараз є заступницею головного редактора видання “Вечерняя Москва”. 

Їй повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією).

Liked the article?
Help us be even more cool!