ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засідання в справі журналіста Єсипенка перенесли на місяць

21.12.2021, 16:06
Владислав Єсипенко у Сімферопольському районному "суді", 13 грудня 2021 року. Фото – "Ґрати"
Владислав Єсипенко у Сімферопольському районному "суді", 13 грудня 2021 року. Фото – "Ґрати"

Дебати сторін у справі фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка відклали через відсутність у підконтрольного Кремлю Сімферопольського районного суду відповіді з військово-слідчого комітету про результати перевірки заяви підсудного щодо катувань з боку співробітників ФСБ, повідомляє Крим.Реалії.

Адвокат Дмитро Дінзе розповів, що раніше, після перевірки, військово-слідчий комітет відмовив у порушенні кримінальної справи, проте ця відмова була оскаржена і скасована військовою прокуратурою. Оскільки Владислав Єсипенко неодноразово наголошував, що до нього застосовувався фізичний та психологічний вплив, без висновків за підсумками перевірки підконтрольний Кремлю суд не може завершити стадію судового слідства та перейти до дебатів.

Також було розглянуте клопотання захисту про залучення пояснень дружини журналіста, в яких вона повідомляє, що ніколи не бачила гранату в машині чоловіка, та про витребування оперативних матеріалів з підрозділів ФСБ. У всіх клопотаннях відмовлено.

Наступне засідання заплановано на 21 січня.

Як повідомляв ІМІ, 13 грудня Сімферопольський районний “суд” продовжив до 18 березня арешт журналістові Радіо Свобода Владиславу Єсипенку.

6 липня Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт Владиславові Єсипенку до 18 грудня. 

15 липня в підконтрольному Росії Сімферопольському районному “суді” російський прокурор оголосив обвинувальний висновок у справі журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Його звинувачують за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК Росії. 

Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!