ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленського просять посилити відповідальність посадовців за публічні образи

На сайті Президента України оприлюднено петицію з проханням внести законопроєкт “про посилення відповідальності, аж до кримінальної, за публічні висловлювання та образи від посадових осіб ОМС та державних службовців на період воєнного стану”.

Петицію зареєструвала 24 листопада 2023 року громадянка Владислава Усенко.

У петиції вона зазначає, що міський голова Дніпра Борис Філатов “систематично і безкарно порушує загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування”, які закріплені наказом Національного агентства України з питань державної служби №158 від 5 серпня 2016 року.

“Своїми висловами щодо мітингувальників та волонтерів міський голова Дніпра підриває моральний та психологічний дух людей, які приймають участь у мирному мітингу “Гроші на ЗСУ” та підтримують петицію щодо збільшення фінансування з міського бюджету Дніпра Збройних Сил України. Публічна образа людей, що вимагають збільшення фінансування на ЗСУ, є суттєвим “розхитуванням” і підривом обороноздатності країни”, – зазначає авторка петиції та просить Президента України “відреагувати на порушення Конституції і загальних правил етичної поведінки” Борисом Філатовим.

Як зазначає представниця ІМІ в Дніпропетровській області, петицію на сайті президента зареєстрували після того, як міський голова Дніпра Борис Філатов образив людей під час спілкування в соціальних мережах. Зокрема, він висловлювався про учасників акції “Гроші на ЗСУ”, яка відбувається щосуботи під стінами міської ради. У своєму дописі 11 листопада 2023 року в Telegram Філатов звертався до активістів: “Дивіться, шановні “активісти”, “волонтери” та “мітингарі”, безумовно та попри все я вважаю вас не просто корисними ідіотами. Не ображайтеся. Ви – у@бки”.

Скриншот із Telegram Бориса Філатова

Після того, як 6 грудня дніпрян не пустили на сесію міської ради, один з користувачів звернувся до Філатова в коментарях у Facebook. На що Філатов назвав користувача “дешевою мразотою”.

Скриншот зі сторінки Бориса Філатова у Facebook

Станом на 11 грудня 2023 року петиція набрала понад 14 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних. Для голосування є ще 75 днів.

Liked the article?
Help us be even more cool!