ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст із Херсонщини звернувся до поліції через погрози

Фото – фейсбук Олега Батуріна
Фото – фейсбук Олега Батуріна

Каховський журналіст Олег Батурин 4 січня звернувся із заявою до Національної поліції України про скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо журналіста.

Про це він написав у себе у Fаcebook та розповів деталі ІМІ.

За словами Батурина, підставою для цього стала нетипова хвиля погроз, які він почав отримувати останнім часом. 

“Оскільки вона виникла після публікації інформації про те, що чинний депутат Херсонської обласної ради від політичної партії “Європейська солідарність” Валерій Салтиков зареєстрував свій бізнес в окупантів, цю хвилю погроз я пов'язую саме з реакцією на цю публікацію”, – написав він.

Як розповів Олег Батурин представнику ІМІ в Херсонській області, погрози надходять від різних людей, як анонімних, так і не анонімних, серед яких є інші публічні люди, однак усі вони мають однаковий характер.

“Оскільки хвиля погроз виникла після публікації інформації про Валерія Салтикова, то її ініціатором я вважаю його або наближених до нього людей. Погрожують, намагаються переконувати, який Валерій Салтиков чесний і хороший, публікують мої персональні дані й фотографії з “оголошеннями” сексуального змісту. До цього, протягом 2022–2023 років, я отримував різноманітні погрози від анонімних джерел, які вказували на їхнє походження (колаборанти, зрадники, громадяни РФ). Однак ці погрози мали поодинокий характер. Зараз я бачу ознаки цілеспрямованої хвилі хейту і погроз, які пов'язую зі своєю журналістською діяльністю і публікацією про Валерія Салтикова”, – розповів він.

Як зазначає регіональний представник ІМІ, Валерій Салтиков перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області, звʼязатися з ним, щоб він прокоментував слова Олега Батурина зараз неможливо.

Раніше голова обласної організації партії “Європейська солідарність” Оксана Погомій повідомила, що Валерія Салтикова виключать з партії та застосують до нього імперативний мандат. 

Журналіст також нагадав, що він і раніше звертався до поліції щодо погроз через професійну журналістську діяльність. Так, у 2019 році він звертався із заявою на Павла Філіпчука, тодішнього депутата Херсонської обласної ради від Опозиційного блоку, а нині голову окупаційної адміністрації Каховки. “Тоді поліція вперто не хотіла навіть реєструвати мою заяву про погрози від Філіпчука, бо, як мені пояснювали поліцейські, вони його бояться”, – додав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!