ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів "Аверсу" заблокували під час знімання відстійників Володимир-Волинської птахофабрики

16.10.2019, 15:15
Фото – скриншот з відео "Аверсу"
Фото – скриншот з відео "Аверсу"

Телеканал “Аверс” повідомляє, що невідомі чоловіки заблокували журналістів каналу під час знімання відстійників ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” та не давали можливості залишити місце події. Про це йдеться в сюжеті каналу від 15 жовтня.

Так, журналісти знімали ставки, які птахофабрика використовує для зливання відходів.

Під час знімання матеріалу до них приїхало два автомобілі з невідомими, які заблокували машину знімальної групи.

Як зазначила журналістка каналу Наталка Поліщук, невідомі чоловіки, які вийшли з машин, відмовилися назватися.

“Заборонили знімати: мовляв, приватна територія. <...> Наш автомобіль заблокували. Аби не наразитися на неприємності, ми зачинилися в автівці. На дорозі поставили поперек дві машини. Ми посигналили незнайомцям і попросили, аби ті звільнили шлях, – жодної реакції від групи чоловіків не було”, – розповіла журналістка, додавши, що невідомі нічого їм не казали, що від них хочуть. 

Оскільки невідомі чоловіки не відпускали знімальну групу, журналісти викликали на місце події правоохоронців.

Поліція, зазначили Поліщук, прибула за 40 хвилин. Знімальна група написала заяву щодо цього інциденту.

Головний спеціаліст сектору комунікацій ГУ Національної поліції у Волинській області Олег Плазовський повідомив регіональній представниці ІМІ, що за даним фактом поліція вирішує питання відкриття кримінального провадження за частиною 1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

“Співробітники місцевої телекомпанії направились робити сюжет, під час зйомки якого стався інцидент. Виїхали якихось два автомобілі, стали їм на шляху. 15 жовтня на місце викликали співробітників сектору реагування патрульної поліції. Відповідно, належним чином це зареєстрували в журналі єдиного обліку. Наразі  вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст.171. ч.1 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Перевірка за цим фактом триває”, - зазначив Олег Плазовський.

Liked the article?
Help us be even more cool!