ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Алеку Болдвіну висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві Галини Гатчинс

01.02.2023, 10:00
Фото – AP / Chris Pizzello
Фото – AP / Chris Pizzello

Американському актору Алеку Болдвіну висунули обвинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс під час знімання фільму “Іржа”. Про це 31 січня CNN повідомила окружна прокуратура округу Санта-Фе, штат Нью-Мексико.

Аналогічне обвинувачення також висунули фахівчині зі зброї Ганні Гутьєррез Рід, яка працювала над фільмом. 

Ці обвинувачення охоплюють два пункти щодо ненавмисного вбивства, повідомили в офісі прокуратури. Адвокати обох підсудних раніше наполягали на невинуватості їхніх клієнтів.

Болдвіну та Гутьєррес Рід висунуто по два пункти звинувачення в ненавмисному вбивстві, щоб присяжні могли вирішити, який конкретний пункт може бути доцільнішим, сказала окружна прокурорка Мері Кармак-Олтвіс.

Якщо їх визнають винними, “вони будуть засуджені лише за одним пунктом”, додала вона.

У будь-якому разі обвинувальний вирок карається тюремним ув'язненням на строк до 18 місяців і штрафом до $5000, заявили в прокуратурі. Однак, додали в прокуратурі, оскільки в справі фігурує вогнепальна зброя, то за злочин може бути покарано до п'яти років позбавлення волі.

Крім того, обвинувачення в недбалому використанні смертоносної зброї були висунуті проти помічника режисера “Іржі” Девіда Голлза, який уклав угоду про визнання провини, що очікує на затвердження. Умови передбачають умовне покарання та шість місяців випробувального терміну.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня окружна прокурорка Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс повідомила, що Алеку Болдвіну висунуть обвинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс під час знімання фільму “Іржа”. 

21 жовтня 2021 року Алек Болдвін під час знімання вестерна “Раст”, випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдвін стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту. Також був поранений режисер Джоель Соуза.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав Алеку Болдвіну пістолет. Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

Відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа”, Серж Светной подав до суду на Алека Болдвіна, який випадково застрелив Галину Гатчинс, та інших членів команди.

У першому інтерв'ю після трагедії телеканалу ABC Алек Болдвін виклав свою версію загибелі Галини Гатчинс. Він заявив, що не натискав на курок.

Згодом Алек Болдвін досяг мирової угоди із сім'єю Галини Гатчинс.

Liked the article?
Help us be even more cool!