ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаське медіа створило проєкт про загиблих військових "Полеглі, але не забуті"

18.03.2024, 12:28
Єлєна Щепак

Черкаське онлайн-медіа “Вичерпно” започаткувало проєкт “Полеглі, але не забуті”. Це серія публікацій про загиблих черкаських військових. Перша стаття, присвячена Павлу Собку, вже вийшла 11 березня на сайті медіа.

Про це повідомляє представниця Інституту масової інформації в Черкаській області.

Як розповіла представниці ІМІ головна редакторка “Вичерпно” Анна Романенко, ідея створити подібний проєкт виникала час від часу. Проте остаточно сформувалася в її голові саме на початку 2024 року, напередодні дев'ятої річниці видання.

“Ми сиділи з колективом, підсумовували два роки нашої роботи під час повномасштабного вторгнення, згадували реалізовані нами гранти, написані матеріали й зрозуміли, що в інформполі нашого регіону не вистачає таких матеріалів. Тим паче неодноразово надходив запит від самих рідних наших загиблих захисників і захисниць: їм хочеться, щоб про вчинки їхніх близьких пам’ятали, щоб суспільство дізналося, якими вони були людьми. Як вони кохали, працювали, проводили дозвілля до трагічного дня”, – розповідає Анна.

Фото – Вичерпно

Вона додає, що медіа не має ресурсу, щоб розповісти про кожного загиблого / загиблу на фронті. Проте це і не є основною метою проєкту. Кожна така історія – нагадування про війну та її ціну. 

За словами Анни, анонсуючи проєкт у соцмережах, редакція отримала від черкащан активну реакцію – люди пропонували написати про їхніх близьких і знайомих. Саме цими історіями першочергово займеться медіа.

Як повідомляв ІМІ, онлайн-видання “Східний Варіант” запустило подкаст, присвячений відновленню правдивої історії міст сходу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!