ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держустанови Польщі зазнали кібератак від хакерів, пов’язаних з російською розвідкою

Державні установи Польщі останніми днями зазнали кібератак з боку хакерської групи APT28, яку пов'язують з російськими спецслужбами. Про це повідомляє з посиланням на дослідницький інститут Наукова і академічна комп'ютерна мережа (NASK) “Польське радіо”. 

Хакери поширили шкідливе програмне забезпечення.

Як зазначає медіа, група APT28 пов'язана з Головним розвідувальним управлінням Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Спочатку хакери з APT28 розсилають електронні листи, які мають викликати інтерес одержувача та переконати його натиснути на посилання. Посилання спрямовує на адресу в домені run.mocky.io – це безкоштовний вебсайт, який використовують програмісти. Однак у цьому разі його використовували лише для переспрямування на інший вебсайт webhook.site. Це також популярний сайт серед людей, пов’язаних з ІТ.

Як повідомляв ІМІ, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 3 травня заявила, що кібератака, яку вчинила пов’язана з російською розвідкою група хакерів, матиме наслідки для Росії. 

У лютому 2024 року Німеччина, Польща та Франція домовилися разом боротися з дезінформацією та пропагандою, яку Росія поширює в кіберпросторі. Йдеться про новий “механізм запобігання”, мета якого полягає в розкритті спроб дестабілізації та їхньому оприлюдненні. Наприкінці січня Париж уже звинувачував Москву в кампанії з дезінформації за участю російських державних ЗМІ.



Liked the article?
Help us be even more cool!