ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До Ради почали пускати журналістів

Журналісти у Верховній Раді. Фото – пресслужба Верховної Ради
Журналісти у Верховній Раді. Фото – пресслужба Верховної Ради

Журналісти знову зможуть висвітлювати діяльність Верховної Ради України безпосередньо в приміщенні парламенту. Відповідне розпорядження "Про деякі питання організації роботи журналістів у Верховній Раді України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану в Україні” підписав голова парламенту Руслан Стефанчук, повідомила пресслужба Ради.

Для медійників створено спеціально обладнані робочі місця, місце для брифінгу, запису інтервʼю, трансляції засідань. 

Під час зустрічі з представниками Ради журналістам пояснили принцип роботи пресцентру під час засідання парламенту, особливості допуску до будівлі парламенту, з огляду на питання безпеки, та вимоги, яких необхідно дотримуватись. 

Місця для журналістів у парламенті. Фото – пресслужба Верховної Ради

Також представникам медіа показали найпростіше укриття будівлі парламенту, куди вони будуть зобов’язані спускатися під час повітряної тривоги.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук поінформував, що з огляду на потребу дотримання безпекових вимог, які насамперед стосуються життя та здоров’я журналістів, їхня максимальна кількість у пресцентрі може становити до 30 людей, зважаючи на також на кількість місць у найпростішому укритті будинку Верховної Ради України.

Що відбувається з доступом до Верховної Ради

Як повідомляв ІМІ, доступ для журналістів до будівлі парламенту закрили після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

1 травня 2024 року керівник Апарату Верховної Ради України В'ячеслав Штучний повідомив, що для журналістів відкриють кулуари Верховної Ради, але для невеликої кількості й у форматі як під час пандемії COVID-19.

Першу зустріч медіа і керівництва Апарату ВР планували провести вже після Великодня, на якій журналістам мали розповісти про оновлені заходи безпеки в стінах Верховної Ради.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що “потрібно сформувати пул журналістів, які ставлять до себе високі репутаційні вимоги”.

У лютому 2024 року правозахисні громадські організації, медіа та журналісти закликали Верховну Раду допустити журналістів на засідання та в кулуари парламенту.

Раніше ІМІ писав про дилему допуску журналістів до Верховної Ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!