ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Довіра до телемарафону "Єдині новини" зменшується – дослідження

За період з травня 2022 року до жовтня 2023 року зменшується довіра до телемарафону "Єдині новини". 

Це випливає з нового дослідження КМІС.

Влітку 2022 року в іншому опитуванні КМІС 65% українців відповіли, що "діяльність телемарафону "Єдині новини" на цей момент є вдалою ініціативою, яка згуртовує українців і сприяє формуванню спільного погляду на події". Нині так вважають 48% респондентів. 

"Ми бачимо зниження довіри, хоча і не таке критичне. Проте в будь-якому випадку нинішня динаміка показує запит громадськості на переосмислення функціонування телемарафону, і при нинішніх показниках довіри є вікно можливостей для здійснення схвалюваних громадськістю трансформацій", – зазначив у коментарі до дослідження виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький.

Як повідомляв ІМІ, у 2023 році української мови в соціальних мережах стало більше. Про це свідчать дані дослідження Центру контент-аналізу "Українська мова в соціальних мережах за 2020, 2022 та 2023 роки".

Українська помітно домінує майже в усіх найпопулярніших соціальних мережах. Однак російською пишеться кожен другий допис.

За словами авторів дослідження, позиція російської забезпечується дописами на окупованих територіях та в заборонених в Україні соцмережах "Вконтакті" та "Однокласники".

Liked the article?
Help us be even more cool!