ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм "Тиха депортація" Радіо Свобода отримав золоту нагороду телекінопремії New York Festivals

Документальний фільм проєкту "Крим.Реалії" (Українська служба Радіо Свобода) “Тиха депортація” отримав у США золоту нагороду телекінопремії New York Festivals 2024 (New York Festivals TV & Film Awards) у номінації “Права людини”. Про це з посиланням на організаторів заходу повідомляє проєкт “Крим.Реалі”.

Переможці телевізійної та кінопремії 2024 NYF були оголошені в Нью-Йорку ввечері 16 квітня (у Києві це вже була ніч 17 квітня) під час віртуального гала-вечора Storytellers.

Премія TV & Film Awards заснована 1957 року. Цьогоріч вона отримала сотні заявок у 14 категоріях з п'яти континентів. 

Як повідомляв ІМІ, "Тиха депортація" – фільм про долі кримськотатарських сімей, які під тиском російської влади були змушені залишити рідний півострів.

Автори розповіли сім історій тих, кого в окупованому Криму переслідували російські окупанти, тих, хто був змушений виїхати після захоплення півострова, і тих, кому довелося тікати, щоб не опинитися в російській армії після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Як це – тікати з повісткою в руках, починати життя з нуля разом із чотирма дітьми, боротися за український Крим, воювати, вижити на "Азовсталі" та в Оленівці?" – відповіді на ці запитання шукали автори фільму Анжеліка Руденко та Дмитро Джулай.

"Цю історію треба розказувати. І хто, як не Крим.Реалії, розповість про депортацію кримських татар у 2023 році", – каже авторка фільму Анжеліка Руденко.

Liked the article?
Help us be even more cool!