ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Господарський суд визнав незаконним наказ про реорганізацію Довженко-Центру

Фото – kievvlast.com.ua
Фото – kievvlast.com.ua

Господарський суд Києва визнав незаконним наказ Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру. Про це Довженко-Центр повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

У Міністерстві культури та інформаційної політики України привітали таке рішення суду і зазначили, що  "збереження культурної спадщини – завдання кожного з нас".

Водночас на сторінці Держкіно поки ніяк не коментували подію.

Як повідомляв ІМІ, 2 травня 2023 року Господарський суд Києва розпочав розглядати по суті справу за позовом Довженко-Центру щодо Державного агентства з питань кіно.

17 серпня 2022 року стало відомо, що Держкіно, якому в управління передали Довженко-Центр, видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. Центр вважає таке рішення фактичною ліквідацією та подав до суду на Держкіно з вимогою визнати незаконним та скасувати наказ про “реорганізацію”.

Низка культурних інституцій виступила проти реорганізації Довженко-Центру. 

15 листопада 2022 року Держкіно тимчасово зупинило дію наказу про реорганізацію Довженко-Центру до завершення повного аудиту його діяльності та обрання нового керівника.

6 лютого 2023 року стало відомо, що конкурс на посаду гендиректора Довженко-Центру виграла Олена Гончарук. Конкурс Держкіно оголосило в грудні 2022 року. Попри виграний конкурс Держкіно не підписало контракту з Оленою Гончарук. Сторони не дійшли згоди за пунктами контракту, які стосуються ухвалення нового статуту.

30 червня 2023 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно визнало такими, що втратили чинність, накази від 5 серпня 2022 року про реорганізацію державного підприємства “Національний центр Олександра Довженка” та про передання повноважень до державної установи “Науковий центр кінематографії України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!