ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Hromadske перепросило за хибну інформацію про вирок Дубінському

Онлайн-видання hromadske перепросило аудиторію за поширення недостовірної інформації про рішення суду щодо народного депутата Олександра Дубінського. 

Про це йдеться на Facebook-сторінці hromadske.

“13.03.2024 hromadske.ua поширило недостовірну інформацію про те, що народний депутат України Дубінський Олександр Анатолійович визнаний судом винним у підробці документів для виїзду за кордон. Ця інформація не відповідає дійсності”, – зазначили в редакції.

Публікація досі є на сайті hromadske під назвою “Дубінський отримав штраф за використання депутатських повноважень, щоб дістати матеріали для власного захисту”. У ній редакція посилається на пресслужби Державного бюро розслідувань та Національної поліції.

У коментарі ІМІ редакція hromadske пояснила, що припустилася помилки у формулюванні у Facebook-дописі.

"Ми посилалися на ДБР та Нацполіцію, і в новині на сайті все правильно. Не правильним було наше формулювання в дописі Facebook. Тому ми виправили, спростували та перепросили", – зазначли в редакції.

Справа Олександра Дубінського

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня 2023 року СБУ спільно з ДБР провела обшуки в Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування. Правоохоронці перевіряли обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. 

13 листопада 2023 року Державне бюро розслідувань оголосило підозру Олександру Дубінському в державній зраді (ч. 1 ст. 111) та створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі в ній (ч. 1 ст. 255). Його звинувачують у злочинній діяльності, яку курували посадовці генерального штабу ЗС РФ, та веденні інформаційно-підривної діяльності проти України.

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще 2020 року.

23 листопада 2023 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва арештував майно  Дубінського. Також під арешт потрапило майно його матері та колишньої дружини. 

7 грудня 2023 року суд залишив Дубінського під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!