ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Книжки двох чернігівських редакцій перемогли в обласному конкурсі "Книга року"

09.10.2023, 12:38
Павло Пущенко
Фото Павла Солодовника
Фото Павла Солодовника

Книжки двох чернігівських видань перемогли в обласному конкурсі “Книга року” – онлайн-видання “Челайн” “Нескорена Чернігівщина: реальні історії війни” та “Чернігів у вогні” редакції газети “Чернігівщина”.

Про це повідомляє представник ІМІ в Чернігівській області.

Книга колективу “Челайн” “Нескорена Чернігівщина: реальні історії війни” перемогла в номінації “Література про українсько-російську війну”. Це видання – зібрання журналістських репортажів п’ятьох авторів: Павла Солодовника, Таліни Тарасенко, Ірини Осташко, Світлани Білоус і Марини Кирієнко. У книжці описано реальні історії людей, які пережили окупацію Чернігівщини й облогу міста.

“У цій книзі зібрано правдиві розповіді про злочини російських окупантів на Чернігівщині, героїчні вчинки, доблесть і відвагу сіверських воїнів, волонтерів і навіть дітей. Адже на боротьбу проти підлого ворога стала вся країна: військові та цивільні, дорослі і діти… І нам дуже приємно, що нашу роботу відзначено! Дякуємо організаторам і членам журі.

До речі, нещодавно світ побачила вже друга наша книга “Боротьба нескорених: хроніка війни і злочини російських окупантів на Чернігівщині”. Впевнений, що ця книга також знайде достойний відгук у читачів”, – сказав у коментарі ІМІ головний редактор “Челайн” Павло Солодовник.

У тій же номінації перемогла і книга “Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!”. Це наразі спільний проєкт газети “Чернігівщина”, ОК “Північ” та Міжнародної літературно-мистецької Академії України.

“Рішення журі, безперечно, справедливе. Книга про героїчну оборону Чернігова, Придесення та України отримала великий резонанс. І ця книжка справді унікальна, адже її автори та персонажі пережили нашестя лютої російської орди, мужньо боронили рідний край і зараз разом наближають Перемогу над ненависним ворогом.

Надійшли вже сотні відгуків від читачів з нашої держави та закордону. Зокрема, книжку “Чернігів у вогні” високо оцінили Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний, Герої України Сергій Наєв, Віктор Ніколюк, Дмитро Красильников, Леонід Хода, Олександр Слєсаренко та багато наших мужніх бійців, медиків, волонтерів, мешканців”, – йдеться на сайті газети “Чернігівщина”.

Всього на конкурс надіслали 19 книжок і 22 рукописи. Журі серед них обрало 19 переможців у сімох номінаціях: “Проза”, “Поезія”, “Публіцистика та науково-популярні видання”, “Література про російсько-українську війну”, “Дитяча література”, “Відкриття року” та “Майбутня книга”.

Чернігівська центральна бібліотечна система проводить цей конкурс 24 роки поспіль.

Liked the article?
Help us be even more cool!