ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Координаційний штаб: РФ поширює фейки про небажання України звільняти окремих військовополонених

Російська пропаганда поширює фейки про нібито поділ військовополонених на категорії або ж про небажання України звільняти з російського полону окремих захисниць та захисників. Про це заявив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. 

“Такі дії є продовженням політики Кремля, направленої на розхитування внутрішньополітичної ситуації в країні, маніпулювання почуттями родин оборонців”, – зазначили в штабі.

У Координаційному штабі наголосили, що для України є пріоритетом звільнення кожного полоненого громадянина, незалежно від віку, статі, віросповідання або інших особливостей.

“Для нас однаково важливі Оборонці Маріуполя і Києва, морпіхи та нацгвардійці, цивільні та військовослужбовці”, – зауважили в Координаційному штабі

Як повідомляв ІМІ, про схожу риторику Угорщини та Росії в червні 2023 року розповідав уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.  

Тоді Росія без погодження з Україною передала Угорщині 11 українських військовополонених угорського походження. Лубінець тоді стверджував, ці країни готують інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) з дискредитації влади України – нібито Росія готова віддавати військовополонених, але з боку України немає ініціативи.

Liked the article?
Help us be even more cool!