ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримський партизан розповів, хто з колаборантів найбільше повідомляє про окупантів у соцмережах

Кримські партизани складають психопортрети кримських колаборантів, користуючись інформацією з їхніх соцмереж.

Про це Суспільному розповів кримчанин, активіст Міжнародного руху #LiberateCrimea, співзасновником якого є Кримськотатарський ресурсний центр.

"Активність колаборантів у соцмережах дає нам чимало корисної інформації, яка наближає деокупацію Криму", – зазначив співрозмовник Суспільного.

За його словами, багато корисної інформації про себе для партизанів надає власник кримських зоопарків Олег Зубков та його прессекретарка Тетяна Алексагіна.

"Ми склали психотип Зубкова: йому властиві хвастощі і самолюбування. Заради цього він піариться максимально публічно. Ці люди публікують кожен свій крок на своїх каналах у ютубі, що дозволяє нам з маси інформаційного "гною" вивуджувати золоті крупинки, а часом і цілі самородки", – зазначив партизан.

Він пояснив, що Зубков та Алексагіна часто виїжджають на окуповані території південного сходу України. Алексагіна викладає відео їхніх маршрутів.

"А ми з цих відео "витягуємо" потрібну інформацію про розташування російських військових та інфраструктурних об'єктів. Далі ця інформація йде куди потрібно і слідами вояжів Зубкова та Алексагіної потім прилітає точно і щільно. З недавнього – Зубков підтвердив в одному зі своїх інтерв'ю ютуб-каналу "Невська студія", що аеродром Бельбек використовується для перельотів кримських віпів до Москви військовими літаками", – зазначив представник руху #LiberateCrimea.

За його словами, Зубков, як амбасадор "російського Криму", часто буває на виставці ВДНГ у кримському павільйоні разом з Алексагіною. Туди ж часто приїжджають делегації кримських віпів окупаційної влади на чолі із Сергієм Аксьоновим.

"Так ось, Зубков похвалився в інтерв'ю, що він, буває, проситься теж летіти військовим літаком до Бельбеку, оскільки його прессекретарка Алексагіна втомлюється від довгої наземної дороги", – додав партизан.

Він висловив припущення, що Алексагіна вже кілька років завербована ФСБ.

"До Зубкова раніше приїжджало багато іноземних журналістів, і Алексагіна, яка мешкає в парку левів "Тайган" і котра присутня на всіх зустрічах Зубкова, для них важливе джерело інформації. Ми припускаємо, що саме вона "злила" ФСБ інформацію про фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка, якого заарештували відразу після відвідин "Тайгана", про який він зняв репортаж", – зазначив представник #LiberateCrimea.

#LiberateCrimea – міжнародний громадянський рух на підтримку звільнення Криму і цілісності України. Він спрямований на посилення голосу громадянського суспільства, що закликає до припинення незаконної окупації Криму, грубого порушення міжнародного права і першопричину незліченних порушень прав людини, скоєних у Криму з лютого 2014-го.

Перші публічні акції #LiberateCrimea були проведені в лютому 2018 року в різних містах світу і України, зокрема в Гельсінкі, Вільнюсі та Києві у зв'язку з четвертою річницею опору окупації Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!