ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мешканку Донеччини засудили до восьми років тюрми за заклики до участі в псевдореферендумі РФ

26.04.2024, 11:18
Мая Голуб

Луцький міський районний суд засудив до восьми років позбавлення волі жительку села Миколаївка Донецької області, визнавши винною в колабораційній діяльності. Про це повідомило Управління Служби безпеки України у Волинській області

За даними СБУ, до повномасштабного вторгнення жінка працювала у відділі впровадження реформ Ольгинської селищної військово-цивільної адміністрації. 

Під час окупації вона добровільного перейшла на бік окупантів та почала співпрацю з ними. Зокрема, добровільно вступила до місцевої “дільничої комісії” росіян та агітувала односельців “проголосувати за приєднання” їхнього регіону до складу Росії.

Засуджена за колабораціонізм жителька Донеччини. Фото – СБУ

Також вона виступала на місцевих телеканалах із закликами до проведення псевдореферендуму. У день його проведення жінка активно працювала на “дільницях” та брала участь у підрахунку голосів, зазначає спецслужба.

Жінку судили за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд також позбавив її права обіймати певні посади на строк 15 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, 24 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру настоятелю Святогірської лаври УПЦ МП митрополиту Арсенію в поширенні інформації про розташування блокпостів Сил оборони в Краматорському районі на Донеччині. 25 квітня суд узяв його під варту.

Liked the article?
Help us be even more cool!