ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст просить Вищий антикорупційний суд застосувати санкції до митрополита Лазаря

Митрополит Лазар. Фото: spzh.media
Митрополит Лазар. Фото: spzh.media

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції", до Ростислава Швеця.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Міністерства юстиції.

Там зазначили, що Ростислав Пилипович Швець (митрополит Лазар) – священнослужитель, архієрей Російської православної церкви на спокої, який очолював Кримську митрополію з 1992 до жовтня 2023 року.

У Мін'юсті нагадали, що починаючи з 2014 року він підтримує збройну агресію РФ проти України та окупацію її територій. Швець активно інформаційно сприяє окупаційній владі, використовує своє становище для російської пропаганди серед вірян.

У Мін'юсті також наголосили, що митрополит Лазар сприяє мотивації морально-психологічного здоров'я російських військових та учасників незаконних збройних формувань, які воюють проти України.

Стаття, яку міністерство просить застосувати до Ростислава Швеця, передбачає стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2023 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 січня щодо запровадження санкцій стосовно 10 людей. Серед них був і Ростислав Швець, так званий “митрополит Сімферопольський і Кримський Руської православної церкви”.

Liked the article?
Help us be even more cool!