ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін’юст звернувся до суду щодо заборони проросійської партії "СПАС"

Восьмий апеляційний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Мін’юсту до проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" (СПАС) щодо заборони її діяльності. Інформацію оприлюднив сайт Судової влади України, повідомляє ЧЕСНО.

У русі зазначили, що неодноразово зверталися до СБУ щодо заборони діяльності партії "СПАС". Надані матеріали правоохоронці зазначили в листі до Мін’юсту.

Партію очолює Едуард Коваленко, якому 2022 року повідомили підозру в державній зраді. Коваленко є в Реєстрі зрадників Руху ЧЕСНО. 

Справа Коваленка перебуває в суді. За даними слідства, він шукав навідників та коригувальників вогню на території України й передавав їх своїм кураторам. У 2021 році Коваленка затримала СБУ за підозрою в роботі на ФСБ, а також псевдоміністерство "держбезпеки ЛНР”. 

Головний редактор херсонського видання "МОСТ" Сергій Нікітенко, який тривалий час стежить за роботою партії та роботою Коваленка, у коментарі ЧЕСНО зазначив, що партію через її проросійську діяльність слід було заборонити раніше:  

"Ще два роки тому викликало здивування, коли всі партії забороняли, то СПАС не включили в список. Ми намагались дізнатися чому. Тоді ніхто не надав відповіді. І нарешті взялися й за неї. Ймовірно, партія фінансувалася з Росії. Коваленко зараз знаходиться на непідконтрольній Україні території – в Генічеську".

Liked the article?
Help us be even more cool!