ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС Франції: Країни ЄС стають мішенню російської пропаганди перед виборами до Європарламенту

Майже всі країни Європейського Союзу стають мішенню російської інтернет-пропаганди перед виборами до Європарламенту, які відбудуться на початку червня – 25 із 27 країн. 

Про це заявив державний секретар Франції в справах Європи Жан-Ноель Барро, повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на Bloomberg.

За його словами, зусилля французького уряду спрямовані на боротьбу з іноземним втручанням і дезінформацією. 

У країні вже виявили понад 30 нових вебсайтів, які поширюють прокремлівську пропаганду по всій Європі. Це на додачу до вже виявлених 193 доменів.

За даними міністерства закордонних справ Франції, станом на 29 квітня 25 із 27 країн-членів ЄС стали об'єктами атак протягом останніх місяців. Барро заявив, що ці інтернет-операції спрямовані на дестабілізацію громадської думки напередодні голосування. 

Виступаючи перед журналістами разом зі своїми німецькими та польськими колегами поблизу Парижа, він закликав соціальні платформи блокувати вебсайти, які “беруть участь в операції іноземного втручання”. 

“2024 рік – це рік великих виборів у Європі та за її межами. Ми не потерпимо жодних спроб втручання в наші демократичні процеси”, – заявили міністри Франції, Польщі та Німеччини.

Що відомо про російські пропагандистські мережі в ЄС

Як повідомляв ІМІ, французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM заявив про викриття спецоперації Росії під назвою Portal Kombat, у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Спецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили фінансовану Кремлем шпигунську мережу, яка використовувала сайт Voice-of-Europe.eu для поширення дезінформації.

2 квітня міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурн заявив, що Франція запропонує ввести санкції на рівні Європейського Союзу проти російських компаній, які поширюють дезінформацію.

11 квітня Федеральна прокуратура Бельгії розпочала розслідування щодо проросійської мережі пропагандистів, яка, ймовірно, платила депутатам Європарламенту за просування інтересів Кремля.

Liked the article?
Help us be even more cool!