ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чернігівщині контррозвідники затримали інформатора окупантів

СБУ
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Чернігівщині інформатора спецслужб РФ: чоловік збирав розвіддані про українські війська та критичну інфраструктуру в прикордонних районах області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Окупантів цікавила інформація про розташування блокпостів, чисельність особового складу, наявність військової техніки ЗСУ та будівництво на території регіону об’єктів військової авіації.

"Зловмисник "малював" для агресора схеми місцевих залізничних маршрутів, якими курсують вантажні ешелони. Крім того, фігурант за завданням ворожих спецслужб збирав інформацію про об’єкти енергетичної інфраструктури обласного центру. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки нової серії повітряних атак по регіону", – зазначили в українській спецслужбі.

Співробітники СБУ затримали інформатора РФ за місцем проживання. Під час обшуку в нього знайшли мобільний телефон, яким він спілкувався з окупантами.

За даними слідства, затриманий – місцевий житель. Під час окупації росіяни звернули на нього увагу через його прокремлівські погляди.

У травні цього року на чоловіка дистанційно вийшов представник спецслужб РФ і запропонував йому співпрацю у війні проти України.

Правоохоронці повідомили чоловікові про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

Наразі він під вартою.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України оголосила підозру працівнику комунального закладу Житомира, який пропагував прокремлівські наративи в забороненій соцмережі “Однокласники”.

Liked the article?
Help us be even more cool!