ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині блогера, який виклав в Instagram відео руху військової техніки, засудили умовно

08.04.2024, 11:12
Надія Кучер

Суд на Полтавщині позбавив волі строком на три роки з іспитовим строком один рік блогера, який знімав на відео рух військової техніки в Чутовому та опублікував його в соцмережі Instagram. 

Таке рішення ухвалив 3 квітня 2024 року Чутівський районний суд Полтавської області.

Згідно з матеріалами суду, в жовтні минулого року чоловік зняв два відео тривалістю 26 та 24 секунди, де зафіксував переміщення військової техніки, а також озброєння і боєприпаси Державної прикордонної служби.

На кадри відео потрапили тягачі з гусеничними бронетранспортерами та бойовою машиною піхоти зі штатним озброєнням, а також ракетно-артилерійське озброєння: ракети до ПТРК “Стугна” та ПТРК “Малютка”, постріли до СПГ-9, БМП-1, МІ-13, набої різного калібру тощо. 

Генштаб Збройних сил України, Міністерство оборони, розвідка та Служба безпеки України на офіційних сторінках у мережі не опублікували переміщення цієї техніки й у якому напрямку вона рухалася, й обвинувачений не мав права це робити. Його дії кваліфіковано як поширення інформації про переміщення озброєнь та бойових припасів території України.

У лютому чоловік пішов на угоду зі слідством та визнав себе винним за ч. 1 ст. 114-2 КК України (“Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану”) у вчиненні кримінального правопорушення. 

Суд присудив три роки умовно, затвердивши угоду про визнання винуватості.

Як повідомляв ІМІ, у 2022 році Київський районний суд Харкова засудив умовно лікаря за підтримку російської агресії на Youtube.

Liked the article?
Help us be even more cool!