ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На війні загинув військовослужбовець та відеооператор з Волині Юрій Сілюк

29.04.2024, 16:49
Мая Голуб

На війні загинув луцький відеооператор Юрій Сілюк, який воював на Донеччині. Про це повідомляє регіональна представниця ІМІ у Волинській області. 

Юрій Сілюк загинув 26 квітня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Архангельське Покровського району Донецької області, повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук на своїй фейсбук-сторінці.

За даними представниці ІМІ, Юрій Сілюк тривалий час працював на Волинському телебаченні та на Hromadske.Volyn, також співпрацював зі всеукраїнськими телеканалами.

Юрій Сілюк. Фото – його фейсбук-сторінка

Починаючи з 2016 року Юрій Сілюк із колегами з Hromadske.Volyn знімав популярну програму “Нічна варта” разом з патрульною поліцією, щоб показати людям, що відбувається в Луцьку вночі. Під час одного з таких патрулювань у червні 2016 року на Юрія Сілюка наїхав чоловік на автомобілі, якого переслідувала поліція. Тоді оператор вчасно відскочив. 

1 червня Юрію Сілюку мало б виповнитися 50 років. 

Прощання з військовим відбудеться 30 квітня об 11:00 в Луцьку в Свято-Троїцькому соборі, а похорон на Алеї Слави у с. Гаразджа.

За даними ІМІ, Юрій Сілюк став 79-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Інститут масової інформації веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два роки з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!