ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада винесла припис виданню "Свої. Кривий Ріг", яке не заблюрило обличчя дитини

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла припис щодо матеріалу криворізького видання “Свої. Кривий Ріг”, яке в новині не заблюрило обличчя дитини на фотографіях. 

Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні 25 квітня.

Винесення припису представники регулятора підтримали одноголосно. У сайту є сім днів, що усунути порушення та надати пояснення, щоб припис скасували. 

Йдеться про новину видання “Свої. Кривий Ріг” від 4 березня  2024 року “Поблизу траси Кривий Ріг – Миколаїв знайшли дитину. Її викрали”. У цьому матеріалі опублікували фото дитини без блюру. 

Проте, як зауважив представник Нацради Максим Онопрієнко, на момент публікації дитину знайшли й не було потреби в розміщенні фото дитини та її ідентифікації. Таку  інформацію про дитину не можна розміщувати без письмової згоди одного з батьків, за винятком випадків, коли це здійснюється в її інтересах.

Адвокат ресурсу Андрій Дерій просив перенести розгляд цієї справи, оскільки редакція тільки сьогодні уклала договір з адвокатом. 

“Оскільки станом на сьогодні лише було укладено договір про надання правничої допомоги допомоги саме 25.04.2024, ми не мали ні фізичної, ні технічної можливості як адвокат підготуватися до цього засідання, тому питання щодо розгляду я просив би відкласти на розумний термін і надати час скористатися нашим законним правом надати письмові пояснення до ради щодо цього питання”, – просив під час засідання Андрій Дерій. 

Проте представник Нацради Максим Онопрієнко сказав, що запрошення на засідання надіслали 19 квітня і те, що договір про допомогу укладено тільки сьогодні зранку, – це не питання Національної ради, а питання суб'єкта.

“Не можемо відкласти, адже законом виписані терміни щодо  реагування на припис, і якщо ми відкладемо це питання, то ми порушуємо визначені законом терміни”, –  сказав Онопрієнко.

Припис від регулятора – це захід реагування, який звертає увагу на порушення та закликає дотримуватися законодавства. Після рішення, пояснив Максим Онопрієнко, у ресурсу буде сім днів, щоб надати пояснення і звернутися, щоб скасувати припис. 

“Свої. Кривий Ріг” станом на 25 квітня 2024 року не зареєстроване як онлайн-медіа, проте подало свої документи для реєстрації до Нацради. 

Раніше регіональна представниця Нацради Олена Демченко повідомила ІМІ, що медіарегулятор отримав скаргу щодо матеріалу видання “Свої. Кривий Ріг”, яке в новині не заблюрило обличчя дитини на фотографіях.

Liked the article?
Help us be even more cool!