ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одним із завдань ІМІ є збір доказів для майбутнього суду над російськими пропагандистами – Оксана Романюк

31.10.2023, 12:32
Леся Луцюк
Фото - National Media Talk
Фото - National Media Talk

Інформація, яку збирає Інститут масової інформації, має бути використана для притягнення до відповідальності російських пропагандистів, зокрема на міжнародному рівні. Про це розповіла директорка ІМІ Оксана Романюк в телемарафоні “Єдині новини”. 

“Те, що Росія продукує у своїх інформаційних системах, – я не можу назвати це медіа, це насправді є ознакою багатьох злочинів: геноциду – оскільки там є прямі заклики до знищення українців, до ударів по інфраструктурі, до викрадення українських дітей тощо; злочину проти людяності та злочину агресії. Все це ми збираємо, наразі в нас досить активна співпраця з правоохоронними органами. Ми дуже раді, що ця інформація, яку ми збираємо, опрацьовується. Ми сподіваємося, що вона буде опрацьована не лише на національному рівні й що в майбутньому ми побачимо цих пропагандистів на лаві міжнародного трибуналу”, – розповіла Оксана Романюк.

Директорка ІМІ зауважила, що не можна подолати агресивну пропаганду просто спростуваннями фейків. “Ми зіткнулися з цим злом, ми його аналізуємо, і ми прекрасно розуміємо, що це зло потребує юридичної оцінки й відповіді на рівні закону, – додала вона. – Сподіваюся, що те, що ми зараз робимо, змінить міжнародні підходи до агресивної пропаганди й до кремлівської геноцидної риторики”.

Також Оксана Романюк сподівається, що робота ІМІ, правоохоронних органів, інших колег та організацій сприятиме тому, що в міжнародному законодавстві з’явиться концепція “культурного геноциду”, якої до сьогодні не затверджено на міжнародному рівні. 

Нагадаємо, 1 листопада о 12:00 за участю ІМІ відбудеться пресконференція на тему “Дезінформація та геноцидна риторика: як Росія воює з українцями у медіапросторі?” в Медіацентрі Україна-Укрінформ (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16). Також буде доступна онлайн-трансляція.

Liked the article?
Help us be even more cool!