ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен попросив Тернопільську ОВА вжити заходів щодо конфлікту між бібліотекою та сім’єю переселенців

23.04.2024, 10:00
Ірина Небесна

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Тернопільської обласної військової адміністрації, щоб там перевірили випадок дискримінації родини переселенців Посохових з Харкова. 

Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці омбудсмена.

“Задля невідкладного реагування за цим випадком відправив лист до керівництва Тернопільської ОВА щодо перевірки цього інциденту та вжиття заходів”, – зазначив Лубінець.

Уповноважений зауважив, що Закон “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” визначає, що ВПО мають ті самі права і свободи, як і інші громадяни України. 

Отже, зазначив він, вияви дискримінації ВПО в будь-яких сферах є неприпустимими.

Раніше ІМІ повідомляв про інцидент у Тернополі: в обласній дитячій бібліотеці, аргументуючи видавання книжок під заставу, заступниця директорки припустилася дискримінаційного висловлювання на адресу семирічного Святослава Посохова з Харкова. Мовляв, у них уже був випадок, коли дитина з іншого регіону залишила в бібліотечній книжці провокативні написи, а за допомогою застави вони страхують себе від втрати й псування книжок. 

Водночас у дописі Лубінця йдеться про те, що “в результаті дитина отримала книги лише після сплати батьками застави у 600 гривень”. Хоча і мати Святослава Катерина Посохова в дописі у фейсбуці, і працівниці бібліотеки сплату застави заперечили.

Liked the article?
Help us be even more cool!