ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Подоляк визнав, що спілкується з власником "Трухи"

Михайло Подоляк. Фото – espreso.tv

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк визнав, що спілкується з представниками анонімних телеграм-каналів задля того, щоб працювати з їхніми “величезними аудиторіями”. Про це він сказав в інтерв’ю Liga.net, повідомляє “Детектор медіа”.

“Я спілкуюся з “Трухою” з точки зору майданчика для того, щоб проговорити ті чи інші важливі події. Сьогодні телеграм-канали мають величезні аудиторії. Так що, не працювати з цими аудиторіями?” – сказав Подоляк.

За його словами, він, зокрема, спілкується з власником телеграм-каналу “Труха”.

“Я розумію, хто є власником телеграм-каналу “Труха”, і з ним спілкуюся. Все. До нього немає претензій у правоохоронних органів”, – пояснив він.

На питання журналіста, на яких підставах можна зробити висновок, що саме ця особа, а не хтось інший є власником “Трухи”, Подоляк відповів, що “він (власник) публічно неодноразово говорив про це” (харківський бізнесмен Максим Лавриненко неодноразово заявляв, що володіє групою каналів “Труха”. – Ред.).

Крім того, радник голови ОПУ вважає, що структуру власності телеграм-каналів необхідно зробити відкритою, як це зробили з медіа: “Треба зафіксувати структуру власності будь-якого каналу, щоб не було анонімності. І тоді ми будемо розуміти”.

“Якщо вдасться зробити прозору структуру власності, тоді телеграм-канали будуть існувати, безумовно, як засоби масової інформації. Якщо не вдасться – тоді будемо шукати інші форми, бо це дивно, коли анонімність домінує на ринку”, – резюмував Михайло Подоляк.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запустила механізм реєстрації онлайн-медіа. А в липні 2023 року вже зареєструвала як онлайн-медіа перший телеграм-канал “Від села до міста”.

Раніше ІМІ писав, чи варто реєструватися телеграм-канали як медіа. Прочитати матеріал можна тут.

Також нагадаємо, Максима Лавриненка, який неодноразово заявляв, що володіє групою каналів “Труха”, акредитували на пресконференцію Президента України Володимира Зеленського 19 грудня 2023 року.

Офіс президента організував 16 жовтня 2023 року закриту зустріч Володимира Зеленського з редакторами низки українських медіа, куди запросили “Труху”. Запрошення на зустріч представників анонімного телеграм-каналу викликало обурення в частини медіаспільноти.

Liked the article?
Help us be even more cool!