ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція викрила школяра, який вів телеграм-канал з порноконтентом і вимагав гроші за видалення

18.03.2024, 16:00
Єлєна Щепак

Черкаські кіберполіцейські викрили школяра, який адміністрував телеграм-канал із забороненим контентом, зокрема й порнографічного характеру. За видалення таких публікацій він вимагав гроші. 

Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції в Черкаській області.

До поліції звернулися батьки з інформацією про те, що в одному з телеграм-каналів опублікували світлини їхніх дітей та іншу особисту інформацію, зокрема й порнографічного характеру. Після поширення постів за їхнє видалення він вимагав гроші.

Фото – Нацполіція

Працівники кіберполіції разом з правоохоронцями Черкаського районного управління поліції встановили особу правопорушника. Ним виявився 14-річний киянин. 

Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон, з якого той адміністрував телеграм-канал, та інші речові докази.

Правоохоронці опублікували скриншоти, на яких видно, що за видалення допису школяр вимагав 50 або 100 гривень. А також відео, в якому він перепрошує за свою діяльність.  

 
 

Фото – Нацполіція

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 301-1 ("Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження") Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Як повідомляв ІМІ, кіберполіція заблокувала телеграм-канал, де учнів лякали терактами.

В українських містах масово створюються телеграм-канали для підлітків, де вони жорстоко цькують одне одного та вимагають гроші. Йдеться про телеграм-канали "Сущность *назва міста*".

Liked the article?
Help us be even more cool!