ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська Медіабаза ІМІ розробить регламент співпраці журналістів та пресслужби міськради

04.04.2024, 10:00
Надія Кучер
Зустріч журналістів та пресслужби Полтавської міської ради в Медіабазі.Полтава, 2 квітня 2024 року. Фото – Медіабаза.Полтава

Журналістський хаб Інституту масової інформації “Медіабаза.Полтава” розробить регламент співпраці журналістів та пресслужби Полтавської міської ради. 

Таку ідею в хабі вирішили реалізувати після неформальної робочої зустрічі журналістів Полтави та керівниці пресслужби міської ради Марини Сєрової, яку організувала і провела 2 квітня Медіабаза.Полтава. 

Документ слугуватиме для ефективної комунікації, повідомила Надія Кучер, керівниця журналістського хабу ІМІ “Медіабаза.Полтава” та представниця ІМІ в Полтавській області. 

“Такий внутрішній документ покликаний врегулювати та покращити комунікацію міської влади й медіа”, – зазначила Надія Кучер.

Регламент співпраці буде неофіційним внутрішнім документом, оскільки не потребує подальшого затвердження органу місцевого самоврядування. Документ матиме рекомендаційний характер та має на меті врегулювати взаємодію міської пресслужби й медіа, створити дієві правила та домовленості між сторонами, які б допомогли уникати непорозумінь, а взаємодію зробити прозорою та чіткою.

Зустріч журналістів та пресслужби Полтавської міської ради в Медіабазі.Полтава, 2 квітня 2024 року. Фото – Медіабаза.Полтава

Крім того, під час зустрічі обговорили результати комунікації, які відбулися протягом кількох місяців після зміни керівництва пресслужби Полтавської міської ради. 

Журналісти отримали відповіді щодо нагальних питань діяльності міської влади. Зокрема, обговорили скарги журналістів на неповні відповіді на інформаційні запити та отримання коментарів. А також проаналізували можливі причини виникнення комунікаційних прогалин та як їх вирішити. Регламент співпраці журналістів та пресслужби міськради, який буде створений та розповсюджений серед полтавських журналістів для внутрішнього використання, має на меті розв'язати проблему неякісної комунікації, на яку періодично скаржаться медійники. 

Участь у робочій зустрічі взяли журналісти видань “Полтавська хвиля”, Kolo.News, “Ми – Полтава”, “Вісті Плюс”, “Полтавщина”, “Полтавський вісник”, “0532.ua”. 

Присутні журналісти поділилися своїми враженнями про зустріч

Журналістка інтернет-видання Kolo.News Марина Левчук зазначила, що пресслужба працює злагоджено та оперативно відповідає на питання.

Зустріч журналістів та пресслужби Полтавської міської ради в Медіабазі.Полтава, 2 квітня 2024 року. Фото – Медіабаза.Полтава

“Зустріч з Мариною Гурамівною була корисна в плані того, що вона прояснила, який механізм опрацювання журналістських запитів як усних та письмових. Разом вирішили, як діяти, якщо не вдається отримати відповідь на запит чи коментар. Очільниця пресслужби пообіцяла особисто контролювати всі запити та реагувати, якщо відповіді не буде чи вона буде “відпискою”. Загалом, пресслужба міськради працює злагоджено і постійно на зв'язку, оперативно відповідає на питання”, – сказала Марина Левчук.

Журналіст інтернет-видання “Полтавщина” Микола Лисогор назвав зустріч корисною: “Зустріч журналістів та керівниці пресслужби Полтавської міської ради була корисною для розуміння проблеми комунікації в міськраді. Для себе я зробив висновок, що журналісти не отримують відповіді на запити не через некомпетентність фахівців пресслужбі, а тому, що представники влади ігнорують запити, щодо проблемних питань”.

Головна редакторка медіа “Вісті Плюс” Юлія Шабля також вважає зустріч корисною як для медійників, так і для комунікаційниці міськради.

“Учасники та учасниці під час неформального спілкування обмінялися думками щодо покращення подальшої співпраці, зокрема щодо подання інформаційних запитів, налагодження зворотного зв’язку від департаментів та посадових осіб Полтавської МТГ.  До речі, у межах зустрічі журналісти обмінялись особистими контактами, обговорили теми професійної діяльності в умовах інформаційної війни. Дякую організаторам за запрошення”, – сказала вона.

Керівниця пресслужби Полтавської міської ради Марина Сєрова запевнила журналістів, що завжди з ними на зв'язку.

“З медійниками обговорювали питання, які виникають у нашій роботі. Адже взаємодіяти з журналістами важливо. Дякую за організовану сьогоднішню робочу зустріч Медіабазі. Дякую журналістам, які в шаленому темпі роботи виділили годину та прийшли поговорити. Рада, що мала змогу познайомитися та розвіртуалитися з деякими журналістами. Завжди на зв'язку”, – сказала Марина Сєрова.

Liked the article?
Help us be even more cool!